Water Natuurlijk

De groene stem in de waterschappen

Watertoer

Heksettel kruidensoep

Ingredienten

Kippenboullion (gemaakt met hoonderbilkes= kippenboutjes) of groenteboullion (poeder/blokje)
1 winterpeen (wotteln) aan plakjes
1 ui  (siepel) gesnippert
1 prei  (preipiepkes) aan ringen

een hand vol kleefkruid (kleewkroed)
10 brandneteltoppen (nettels) fijn snijden
een hand vol hondsdraf  (kroep-duur-’n-toen) fijn snijden
een handvol duizendblad (schoapenribkens) fijn snijden
een hand vol vogelmuur (miere) fijn snijden
beetje zout (zoalt)
hand vol peterselie (kroed) fijn hakken
hand vol zevenblad  (haannpeute) fijn snijden

Bereidingswijze

Trek een boullion, voeg daarbij meteen de kleefkruid toe.

Haal als de boullion klaar is, de kleefkruid eruit.

Voeg daarna overige ingredienten toe en laat de soep een kwartiertje zachtjes doorkoken.

De soep kan geserveerd worden.