Water Natuurlijk

De groene stem in de waterschappen

Watertoer

Proloog

 

Welkom in ons toerboek, waarin onze campagnetoer staat beschreven voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart. Water Natuurlijk gaat graag in gesprek met u om het waterbeheer nog beter te kunnen doen en daar waar het kan aan te sluiten op wensen om nog meer te genieten van water.

Op 9, 10, 16 en 17 maart maken wij een toer door het prachtige gebied van het waterschap Rijn en IJssel langs water, natuur, bedrijven en mensen. Dan laten wij zien waar wij als Water Natuurlijk voor staan. Als landelijke partij doen we mee bij alle 21 waterschappen in Nederland. Bij Rijn en IJssel zitten we met 5 zetels in het bestuur. Op dit moment ben ik lid van het dagelijks bestuur, heemraad heet dat bij een waterschap. Ik mag ook de nieuwe lijst met kandidaten aanvoeren. Daarin zitten mannen en vrouwen (50/50) die verspreid in het gebied wonen. Zo hebben we overal onze voelhoorns zitten. Bart Jan Krouwel (landelijk voorzitter en o.a. mede-oprichter en eerste directeur Triodos Bank) is onze lijstduwer. Wilt u meer over ons weten? kijk dan op onze website. Of bekijk onze kandidaten en verkiezingsprogramma.

De watertoer start op zaterdag 9 maart in de IJsselstroom bij Zutphen. Jan Terlouw opent als ambassadeur van Water Natuurlijk onze campagne. Daarna gaan we ‘en route’, via Zutphen en op de fiets naar Almen en door naar Borculo waar de dag wordt afgesloten met een watercafe met jongeren over het thema Durf te vragen. Zondag 10 maart starten we met een wandeling in Groenlo, neemt een gids ons in het Vragenderveen aan de hand en eindigen  we in Winterswijk met een excursie op de grens met Duitsland. Het weekend op zaterdag 16 maart daarop helpen we met het opruimen van zwerfafval in Ulft, en gaan daarna via een watercafe in Doetinchem over de rentmeester 2050 naar Doesburg waar een watercafe over ecologie in de stad plaats vindt. En sluiten we de dag af in Duiven waar we innofase bezoeken.

Zondag 17 maart is onze laatste dag van onze campagetoer en bezoeken we Arnhem met als thema Klimaat dicht bij huis. Bezoek woningen met een groen dak, help mee afval verzamelen, speel een spel en ontmoet ons.

Een veelzijdig programma van een veelzijdige partij. Doet u mee? U bent van harte welkom. Waar, hoe laat en wat er gebeurt leest u in dit toerboek. Tot gauw.

Antoinet van Helvoirt. lijsttrekker Water Natuurlijk Rijn en IJssel
>kijk naar het interview met Antoinet op BFM